Man Utd – Man City 14.01.23

Dette er noen av de største høydepunktene i Premier League-sesongen! De to «superlagene» i Englands største fotballby møtes, og hele Manchester er revet med. En feststund av de sjeldne som DU kan oppleve! – Vi skaffer deg kampbilletter og hotellovernatting, – vær tidlig ute, her blir det fort FULLT.

>> BESTILL FOTBALLPAKKE HER


THE GRAND MANCHESTER DERBY!

Det vil være noen betydelige endringer i begge Manchester-klubbene denne sesongen, med City med en ny stjernespiss i Erling Haaland, og United har en ny manager i Erik ten Hag. En ting som vil forbli den samme er den bitre rivaliseringen mellom de to klubbene, som har intensivert ytterligere de siste årene etter Citys suksess.

Rivalisering mellom Manchester City og Manchester United

Forrige sesong vant City begge Manchester-derbyene på vei til å bli kronet til Premier League-mestere. I november 2021 sikret City en 2-0-seier på Old Trafford, med Eric Bailly som scoret et selvmål og Bernardo Silva også nettet.

City slo United 4-1 i den omvendte kampen på Etihad Stadium. Kevin De Bruyne førte City foran med Jadon Sancho som utlignet. De Bruyne sørget deretter for 2-1 før Riyad Mahrez scoret en brak.

I en lengre periode var United det dominerende laget i Premier League-tiden, og de nøt stor suksess. Men de siste sesongene, etter overtakelsen av Abu Dhabi United Group i 2008, har City presset på. United har slitt for konsistens siden den legendariske Sir Alex Ferguson gikk av i 2013.

Manchester City vs. Manchester United head-to-head rekord

I Premier League-tiden har det vært spilt 50 Manchester-derbyer så langt. Til tross for Citys forbedring de siste årene, har United fortsatt vunnet flest derbyer totalt, med 24 mot Citys 17. United leder også an når det gjelder scorede mål, men City er bare fire mål bak.

>> BESTILL FOTBALLPAKKE HER

 

Manchester United mot Manchester City (0-2), Premier League, Old Trafford, Metropolitan Borough of Trafford, Stor-Manchester, England, 6. november 2021 (Foto: Adferm/Wikipedia/CreativeCommons)